
Oxford Kafatası Kadehi satışları her an başlayabilir! Son günlerde ortaya çıkan bir bilgi, İngiltere’nin eğitimdeki gurur kaynağı Oxford Üniversitesi’nin adeta Indiana Jones ile Hannibal Lecter arasında mekik dokuduğunu gösterdi. Meğer Oxford’daki bazı akademisyenler, 225 yıllık insan kafatasından yapılma bir kadehten yıllar boyunca şarap içmiş. Evet, yanlış duymadınız; bu kadeh bildiğiniz “kafadan” yapılmış!
Oxford Kafatası Kadehi Skandalı ile Çalkalanıyor! Belki de İçtikleri Kafatası Kadehte Çalkalıyorlardır…
Oxford Üniversitesi’ne bağlı Worcester College’da 2015’e kadar kullanılan bu absürt nesne, adeta “sofrada kafayı yemişler” dedirten cinsten. Gümüş kenarlıklı, cilalanmış ve içi oyulmuş bu kafatası, uzun yıllar boyunca resmi akşam yemeklerinde masanın ortasında parıldadı. İçinden önce şarap, sonra çikolata servisi yapıldı. İngilizler için sadece çayı değil, etik kuralları da demlemek gerekiyor gibi…
Kafatası Karayipler’den, Sahibinin Kaderi Bilinmiyor… Ama Kadehten İçenlerin CV’si Tam
Karbon testlerine göre kafatası 225 yıllık. Tahminlere göre Karayipler’den köleleştirilmiş bir kadına ait. Ancak o kişinin ismi yok. Buna karşın kadehi bağışlayan beyaz İngiliz adamın ismi kadehin gümüş kenarında lazerle kazılı. Sömürgecilik sanatı: Tarihte izi olmayanlar sofrada da isimsiz.
Kadehi Bağışlayan: Genetik Üstünlük Saplantılı Faşist Beyefendi
Kadehi bağışlayan George Pitt-Rivers, bir dönem “zayıflar yok edilsin, kusursuz ırk yaratayım” diye hayaller kurmuş bir ırkçı bilimsever. II. Dünya Savaşı’nda faşist lider Oswald Mosley’i desteklediği için İngiliz hükümeti bile “yok artık” deyip gözaltına almış.

Bilim ve Tarih Uzmanımız Celil Aparslan Yorumu Patlattı!
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Acı Haber Bilim ve Tarih Uzmanı Celil Aparslan, yaşını gizlemeden, açık kalp ameliyatı yapar gibi açık sözlü konuştu:
“Evladım ben üniversiteye Osmanlıca dilekçeyle başvurduğumda bile böyle bir rezalet görmemiştim! İnsan kafatasından içki içmek nedir yahu? Bizim zamanımızda biri kafayı yese bile kadehe koymazdı. Kadeh dediğin cam olur, kristal olur. Bu ne? Etnografya müzesi mi, mezarlık mı belli değil. Bir de gümüş kenar yapmışlar, hani biraz da inci taksaydınız da iyice nişan bohçasına dönseydi!”
Celil Bey, açıklamasına “Bu kafatası mevzusu bana 1871 yılında Tanzimat balosunda yaşanan… Neyse, o çok özel bir anıydı” diyerek son verdi.
İngilizler Kafayı Yememiş, Kafayı İçecek Yapmış
Worcester College sözcüsü, kadehin 2011’den sonra az kullanıldığını, 2015’te ise tamamen kaldırıldığını belirtti. Şu anda kadeh “saygılı bir şekilde, erişime kapalı bir arşivde” tutuluyormuş. Yani yine saklıyorlar. Farkı şu: Bu sefer dolaba koymuşlar, masaya değil.
Editör Notu: Bu haber, gerçek olaylardan esinlenip hayal gücüyle kurgulanmıştır. Alınan varsa kusura bakmasın, zaten çok da umursamadık.